کد خبر : 2549
تاریخ انتشار : دوشنبه 2 می 2022 - 9:55

به بهانه رضایت خانواده ای از چرام برای اهدا عضو فرزند دلبندشان؛

اهدا عضو فرهنگی ماندگار، تصمیمی سخت

اهدا عضو فرهنگی ماندگار، تصمیمی سخت
ماجرا از این قرار است که یک جوان با سابقه دهیاری محل در پی سقوط از ارتفاع و مصدوم شدن روانه بیمارستان شد، تیم پزشکی علیرغم تلاش چندروزه نتوانستند او را به حیاتی دوباره برگردانند و مرگ قطعی مغزی را اعلام کردند. نهایت آنکه خانواده مهندس حمید استو در پیامی اعلام داشتند که اعضای بدن ایشان را به بیماران نیازمند اهدا میکنند.؛
  1. روزانه هفت تا ۱۰ نفر در کشور به دلیل نرسیدن عضو پیوندی فوت می‌کنند این در حالی است که ما تنها از عضوهای یک چهارم افراد مرگ مغزی در کشور استفاده می‌کنیم، در واقع از تعداد افرادی که در کشور مرگ مغزی می‌شوند سه چهارم آنها فوت می‌کنند و تنها یک چهارم برای اهدای اعضا مورد استفاده قرار می‌گیرد. با مرگ مغزی و تخریب سلول‌های مغزی فرد به زندگی باز نگشته و لازم است با فرهنگ سازی برای اهدای عضو، در انجام این برنامه و تصمیم‌گیری راحت تر برای خانواده‌ها کمک کرد، پیوند عضو تنها راه ادامه حیات با کیفیت بیمارانی است که دچار نارسایی شدید قلب، کلیه، کبد و موارد دیگر هستند و در لیست انتظار پیوند عضو قرار دارند و ادامه حیات و ارتقای کیفیت زندگی آنان وابسته به این فرآیند درمانی است.
  2. حتی اگر کسی کارت اهدای عضو هم داشته باشد، قانون کشور این است برای اهدای عضو حتماً باید رضایت اولیای دم وجود داشته باشد، برای ثبت نام کارت اهدای عضو فرهنگ سازی لازم است، حتی اگر کسی به طور شفاهی اهدای عضو خود را به خانواده گفته باشد، در این شرایط باز هم جلب رضایت والدین الزامی است، برای این گروه از بیماران مرگ مغزی والدین در این وضعیت تصمیم‌گیری بهتری می‌کنند و با توجه به وصیت خود بیمار در این شرایط بهتر رضایت می‌دهند، در نهایت رضایت اولیای دم برای این کار شرط اصلی است.
  3. . با توجه به تفاوت فرهنگ‌ها واکنش خانواده نسبت به اهدای عضو نیز متفاوت است، آنهایی که قبلاً از اهدای عضو و مرگ مغزی مواردی شنیده و در این زمینه اطلاعاتی داشته باشند، وقتی برای اهدای عضو بیمار با آنها صحبت می‌شود بهتر می‌توانند در شرایط مصیبتی که دارند تصمیم بگیرند اما افرادی که در این مورد چیز نشنیده و اطلاعاتی ندارند قبول کردن این موضوع برای آنها در شرایط مرگ مغزی بیمار بسیار سخت‌تر است و همین موضوع اهمیت فرهنگ‌سازی در این رابطه را بیشتر می‌کند.
  4. از زمانی که فرد دچار مرگ مغزی می‌شود حداکثر یک هفته یا ۱۰ روز و یا در نهایت دو هفته بدن او به همان حالت باقی می‌ماند و بعد از این مدت زمان دچار ایست قلبی می‌شود، هر چند بسیاری از افراد مرگ مغزی را داریم که همان ساعت‌های اولیه دچار ایست قلبی می‌شوند و دیگر قابلیت اهدای عضو از بدن آنها به بیماران نیازمند وجود نداردبنابراین هر فردی که تمایلی به اهدای عضو دارد، باید خیلی زود نذر عضو خود را به واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی اعلام کند و بعد از آن هر چقدر زمان بگذرد ممکن است تعداد اعضای قابل اهدا فرد کمتر شود به دلیل اینکه با گذشت زمان اعضای بدن از بین می‌روند و قابلیت اهدا به فرد نیازمند دیگر را ندارند.
  5. بیمارانی را که ضریب هوشیاری آنها کمتر از عدد شش و در حالت کما هستند اگر ضریب هوشیاری سه شود حالت بیمار کمای عمیق یا مرگ مغزی است، از سوی دیگر بیمارستان‌ها موظف هستند ضریب هوشیاری کمتر از شش فرد را به واحدهای فراهم‌آوری اطلاع دهند و این واحدها روش شناسایی تلفنی دارند و هر روز صبح در وقت اداری با کل بیمارستان‌های استان تماس گرفته شده و موارد ضریب هوشی کمتر از عدد شش ثبت می‌شود و افرادی که مرگ مغزی یا مشکوک به مرگ مغزی باشند، معاینه شده و ارزیابی می‌شوند، اگر آنها قابلیت اهدای عضو را داشته باشند با خانواده این افراد در مورد اهدای عضو صحبت می‌شود.
  6. خانواده‌ها بدانند کما با مرگ مغزی تفاوت زیادی دارد، در هر دو شرایط شاید ظاهر بیمار شبیه هم باشد، ولی در معاینات به آسانی می‌توان کما را از مرگ مغزی نجات داد و این که مرگ مغزی در واقع مرگ قطعی و واقعی است، اما به دلیل قانون کشور است که اجازه نداریم دستگاه و دارو را برای مرگ مغزی قطع کنیم، باید منتظر ایست قلبی او باشیم، خانواده‌ها بدانند برای مرگ مغزی فوت قطعی است، بپذیرند این اتفاق افتاده و با اهدای اعضای فرد مرگ مغزی می‌توانند جان انسان‌های دیگر را نجات دهند.
  7. دلیل این گردآوری اما زنده نگه داشتن فرهنگ اهدا عضو توسط یک خانواده دلسوخته ای از شهرستان چرام بود. ماجرا از این قرار است که یک جوان با سابقه دهیاری محل در پی سقوط از ارتفاع و مصدوم شدن روانه بیمارستان شد، تیم پزشکی علیرغم تلاش چندروزه نتوانستند او را به حیاتی دوباره برگردانند و مرگ قطعی مغزی را اعلام کردند. نهایت آنکه خانواده مهندس حمید استو در پیامی اعلام داشتند که اعضای بدن ایشان را به بیماران نیازمند اهدا میکنند.
  8. بر درک و شعور این خانواده درود میفرستیم و صبر را برایشان مسئلت داریم و از خداوند جان برای ابدییت مرحوم حمید استو آرامش روح را آرزومندیم. تهیه و تنظیم:حسن اکبرپور

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.