کد خبر : 114
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۲

تفکر مالیخولیایی در روزهای اخیر باناامیدی مردم در خصوص واکسن ایرانی کویید۱۹

تفکر مالیخولیایی در روزهای اخیر باناامیدی مردم در خصوص واکسن ایرانی کویید۱۹

این حکایت امیرکبیر چقدر شبیه این روزهاست!فرق دعانویسان زمان امیرکبیر بامبلغین غربی پرست زمانه ی حال که برخلاف همه ی واقعیت ها، برای زیرسوال بردن علم و فن‌آوری ایران را در بوق وکرنا می‌کنند که نظام اجازه نمی‌دهد واکسن وارد کند؟ اف برکسانی که مردم را در جهل نگه می‌دارند و دروغ می‌گویند… تا کی

این حکایت امیرکبیر چقدر شبیه این روزهاست!
فرق دعانویسان زمان امیرکبیر بامبلغین غربی پرست زمانه ی حال که برخلاف همه ی واقعیت ها، برای زیرسوال بردن علم و فن‌آوری ایران را در بوق وکرنا می‌کنند که نظام اجازه نمی‌دهد واکسن وارد کند؟ اف برکسانی که مردم را در جهل نگه می‌دارند و دروغ می‌گویند… تا کی دروغ، تا کی جهل!!!

سال ۱۲۶۴ قمرى، نخستین برنامه‌ دولت ایران براى واکسن‌زدن به فرمان امیرکبیر آغاز شد. در آن برنامه، کودکان و نوجوانان ایرانى را آبله‌کوبى مى‌کردند. اما چند روز پس از آغاز آبله‌کوبى به امیر کبیر خبر دادند که مردم از روى ناآگاهى نمى‌خواهند واکسن بزنند. به‌ ویژه اینکه چند تن از فالگیرها و دعانویس‌ها در شهر شایعه کرده بودند که واکسن زدن باعث راه ‌یافتن جن به خون انسان مى‌شود.

هنگامى که خبر رسید پنج نفر به علت ابتلا به بیمارى آبله جان باخته‌اند، امیر بى‌درنگ فرمان داد هر کسى که حاضر نشود آبله بکوبد باید پنج تومان به صندوق دولت جریمه بپردازد. او تصور مى‌کرد که با این فرمان همه مردم آبله مى‌کوبند. اما نفوذ سخن دعانویس‌ها و نادانى مردم بیش از آن بود که فرمان امیر را بپذیرند. شمارى که پول کافى داشتند، پنج تومان را پرداختند و از آبله‌کوبى سرباز زدند و شمارى دیگر هنگام مراجعه ماموران در آب انبارها پنهان مى‌شدند یا از شهر بیرون مى‌رفتند.

باز هم تاریخ تکرار شد و این بار به بهانه استفاده از واکسن ایرانی، افراد غربگرا یا همان نفوذیان دلال فروش اطلاعات غلط و گمراه‌کننده ضد واکسن ایرانی در فضای مجازی انتشار می‌دهند و این اتفاق ممکن است باعث امتناع بخش زیادی از مردم برای واکسینه کردن خود یا فرزندانشان شود. این مسئله باعث افزایش نرخ بیماری‌هایی مانند سرخک در کودکان شده است، جنبش ضد واکسن به افرادی اشاره دارد که اعتقادی به تاثیر واکسن‌ها ندارند و نمی‌خواهند خودشان، اعضای خانواده‌شان، و یا بقیه مردم واکسینه شوند.

از ریزتراشه DNA و چندین واژه‌ پزشکی چند شایعه نادرست درباره واکسن کرونا ساختند، چرا مخالفان واکسیناسیون از حالا علیه واکسن کرونا قیام کرده‌اند؟ جنبش ضدواکسن، جنبش جدیدی نیست و مخالفت آن هم به واکسن کرونا محدود نمی‌شود.

برخی از کسانی که درباره تاثیرات واکسن‌ها شک دارند یا نگرانند، ممکن است با شنیدن نظرات بقیه مردم و یا خواندن مطالبی در فضای مجازی و یا رسانه‌های اجتماعی غربی از دریافت واکسن خودداری کنند، ممکن است این افراد در خصوص بی‌خطر بودن یا عوارض جانبی واکسن سوالات یا دغدغه‌هایی داشته باشند و یا به شرکت‌ها و کشورهای سازنده واکسن بی‌اعتماد باشند، اطلاعات غلط یا اخبار جعلی معمولا توسط افرادی منتشر می‌شوند که احتمالا خودشان هم از غلط بودن آنچه می‌خوانند و به اشتراک می‌گذارند بی‌خبر هستند.

شما هم ممکن است چنین مطالبی را دیده باشید که اعضای خانواده و یا دوستان تان به اشتراک گذاشته‌اند. حتی برخی از نظرات مخالف واکسن را افراد سرشناس و مشهور منتشر کرده اند. معمولا افرادی که این ادعاهای ضد واکسیناسیون را منتشر می‌کنند سوابق علمی و پزشکی ندارند و خود ادعاهای مطرح شده هم گاهی دور از ذهن به نظر می‌رسند. اکثر این ادعاها در صدد القای بی‌خطر نبودن واکسنها و متقاعد کردن دیگران به وجود نظریه توطئه هستند.

تثوری توطئه معمولا به این معنی است که وقایع یا موقعیت‌ها نتیجه برنامه محرمانه‌ای است که از سوی افراد قدرتمند نفوذی طراحی شده، بدون اینکه شواهد و دلایل محکمی برای اثبات این ادعا وجود داشته باشد و باید همه مردم سرزمینمان هوشیار باشند چون باید بدانند چرا به مردم واکسن ایرانی می‌زنیم.

دکتر سیجانی ویجه‌تیلکا در خصوص بی‌خطر بودن واکسن‌ها و اهمیت آنها می‌گوید: “بعد از دریافت واکسن، بدن فرد در برابر بیماری بخصوصی ایمن (مقاوم) می‌شود. این ایمنی، نه تنها خود فرد را در مقابل بیمار شدن محافظت می‌کند بلکه در عین حال به محافظت از بقیه افراد هم کمک می‌کند، چیزی که از آن تحت عنوان ایمنی جمعی یا اثر گله‌ای یاد می‌شود، اگر اکثر جمعیت جامعه علیه بیماری‌های جدی واکسینه شوند، حتی کسانی که واکسن را دریافت نکرده‌اند هم احتمال کمتری از تماس با ویروس را خواهند داشت”.

دکتر سیجانی ویجه‌تیلکا اضافه می‌کند: “واکسینه شدن مسئله مهمی است چون واکسنها ما و اطرافیان‌مان را در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کنند. آنها به ایجاد ایمنی کمک می‌کنند که در واقع همان شیوه طبیعی بدن برای پیشگیری از بیماری است”.

“شما بعضی واکسنها مثل واکسن سرخک را در کودکی دریافت می‌کنید که بسیار مهم هستند چون بدن کودکان نسبت به برخی بیماریها آسیب‌پذیرتر است. چنانچه کودکی واکسنهای لازم را در سنین لازم دریافت نکند و به بیماری مبتلا شود، اثرات بیماری می‎تواند در طول زندگی‌اش سلامت او را تحت تاثیر قرار دهد”.

کرونا و جنبش‌های تئوری توطئه در این تحلیل نه تنها واکسیناسیون که قرنطینه و داروها نیز از تیررس هواداران علم‌ستیز جنبش‌های ضدواکسن دور نمانده‌اند. هواداران جنبش ضد واکسن، با پلاکاردها و شعارها و دیوارنویسی‌ها و برگزاری تجمع، روز‌به‌روز گسترش می‌یابند و به اضطراب والدین در واکسیناسیون فرزندان خود دامن می‌زنند. بخصوص والدینی که از دانش کافی در درک مسائل علمی برخوردار نیستند، به‌سادگی ممکن است تحت‌تأثیر این شعارها و اطلاعات بی‌پایه و جعلیِ مبتنی بر تئوری توطئه قرار بگیرند.

متأسفانه در میان این چهره‌های مخالف، افرادی از بین خوانندگان و ستاره‌های مشهور سینما نیز حضور دارند که همین مسئله بر نفوذ و تأثیر چنین باورهایی خواهد افزود.
گروه‌های مروجِ تئوری توطئه شاخه‌ها و شعبه‌های گوناگونی دارند. برخی حتی در سمینارها از دست‌های پشت‌پردهٔ دولت‌ها برای سرپوش گذاشتن بر ماهیت واقعی ویروس کرونای جدید سخن می‌گویند و برای مثال، کرونا را ناشی از انتشار پلوتونیوم بر اثر سقوط یک ماهواره به زمین می‌دانند.برخی دیگر به سراغ چهره‌های مشهور رفته‌اند و با تولید این شایعه که فرزندان بیل گیتس واکسینه نشده‌اند، سعی در گسترش جنبش ضد واکسیناسیون دارند.

برخی پدر و مادرها تصور می‌کنند که مطالعه پست‌ها در تلگرام یا واتس‌اپ یا اینستاگرام به‌معنای تحقیق است و تصور می‌کنند نفس انتشار مطلب در شبکه‌های اجتماعی به این معناست که آن‌ها برای مخالفت خود با واکسیناسیون دلیل و منبع معتبری دارند. و در آخر باید همه مردم کشور عزیزمان بدانند جوانان ایرانی که در حال ساخت واکسن ایرانی کووید۱۹ هستند یا افرادی که کیت تشخیصی ایرانی را تولید کردند، فارغ التحصیلان دانشگاه‌‌های خوب کشور هستند. اینها سواد و دانش کافی را دارند و امکانات هم برای ساخت واکسن در اختیار آنها قرار گرفته است.

پس امید به فردایی روشن با حمایت ۱۰۰درصدی دانشمندان ایرانی

سیدمحمدجوادهاشمی دانشجوی ارشد علوم سیاسی روابط بین الملل

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار